SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
banner image

Sposób przygotowania

1

Obierz marchewkę i pokrój ją w cienkie paseczki. W podobny sposób pokrój paprykę i ogórka. Obierz awokado i pokrój je na cząstki. Porwij na kawałki liście sałaty.

2

Warzywa i zioła podziel na 8 porcji, z których każda trafi do jednej roladki.

3

Do dużej miski albo półmiska wlej zimną wodę. Mocz w mniej pojedyncze arkusze papieru ryżowego, zanurzając go na ok. 10 sekund, tak by zmiękł, ale się nie rozkleił. Namoczony arkusz ułóż na suchym talerzu.

4

Na 1/3 arkusza ułóż sałatę, potem zioła i paseczki warzyw, a następnie kawałeczek awokado.

5

Farsz przykryj dolnym brzegiem arkusza, a potem jednym i drugim bokiem (jak przy składaniu koperty). Zwiń.

6

Masło orzechowe wymieszaj z octem, syropem z agawy, sosem sojowym i rybnym.

7

Sos orzechowy przelej do miseczki i posyp siekanymi orzeszkami i papryczkami. Podawaj z rollsami.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klari 🌷
14. marca 2021

Znakomita odrobina improwizacji z surowcami, ale bardzo dobra

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu