
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz marchewkę i pokrój ją w cienkie paseczki. W podobny sposób pokrój paprykę i ogórka. Obierz awokado i pokrój je na cząstki. Porwij na kawałki liście sałaty.
Warzywa i zioła podziel na 8 porcji, z których każda trafi do jednej roladki.
Do dużej miski albo półmiska wlej zimną wodę. Mocz w mniej pojedyncze arkusze papieru ryżowego, zanurzając go na ok. 10 sekund, tak by zmiękł, ale się nie rozkleił. Namoczony arkusz ułóż na suchym talerzu.
Na 1/3 arkusza ułóż sałatę, potem zioła i paseczki warzyw, a następnie kawałeczek awokado.
Farsz przykryj dolnym brzegiem arkusza, a potem jednym i drugim bokiem (jak przy składaniu koperty). Zwiń.
Masło orzechowe wymieszaj z octem, syropem z agawy, sosem sojowym i rybnym.
Sos orzechowy przelej do miseczki i posyp siekanymi orzeszkami i papryczkami. Podawaj z rollsami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Znakomita odrobina improwizacji z surowcami, ale bardzo dobra
Tłumaczenie automatyczne