SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 14Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 155 Kcal
  • 3 g białek
  • 3 g tłuszczów
  • 29 g węglowodanów

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Do garnka wlej mleko, ekstrakt z wanilii, espresso i miód, dodaj szczyptę soli i cynamon.

2

Wsyp ryż, zagotuj i duś na średnim ogniu.

3

Gotuj do całkowitego zmięknięcia ryżu, co trwa zwykle 35–40 minut.

Nasza rada
Ryż możesz podawać z jogurtem greckim z dodatkiem miodu. Jeżeli został Ci ryż od obiadu, danie to możesz przygotować z takich właśnie resztek. Wystarczy podgrzewać przez 5 minut w gorącym mleku migdałowym, a następnie dodać pozostałe składniki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Brygida Zdrzalek
16. grudnia 2023

smaczne.

ocen_1419010
LuciaV
29. czerwca 2023

świetne, smaczne śniadanie, łatwe w przygotowaniu jako bonus

Tłumaczenie automatyczne

Hana Černá
25. czerwca 2023

Absolutnie doskonałe. 😊

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu