![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Ubij na pianę mokre składniki: mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, jajka, miód i rozpuszczony olej kokosowy.
W drugim naczyniu wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól.
Połącz suche i mokre składniki.
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię teflonową.
Nabieraj ciasto chochlą i ostrożnie wlewaj je na patelnię, formując niewielkie racuszki.
Powinno wyjść ok. 12 sztuk.
Smaż każdego racucha przez 1–2 minuty z każdej strony.
Gorące racuchy oprósz cynamonem i mielonymi orzechami. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Są rewelacyjne, nic nie zmieniamy dokładnie według przepisu i są pięknie puszyste 😊
Tłumaczenie automatyczne
Ciasto bardzo dobrze się sprawdziło. Zrobiłam dokładnie według przepisu i w sam raz na naleśniki, ani grube, ani cienkie. Ale nie mogłam owinąć go w orzechy, więc użyłam ich do posypania. W smaku również bardzo dobre, choć niezbyt słodkie, ale da się to dopracować na talerzu. Spodobały mi się nawet bez przypraw 😊
Tłumaczenie automatyczne