SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Ubij na pianę mokre składniki: mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, jajka, miód i rozpuszczony olej kokosowy.

2

W drugim naczyniu wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól.

3

Połącz suche i mokre składniki.

4

Na średnim ogniu rozgrzej patelnię teflonową.

5

Nabieraj ciasto chochlą i ostrożnie wlewaj je na patelnię, formując niewielkie racuszki.

6

Powinno wyjść ok. 12 sztuk.

7

Smaż każdego racucha przez 1–2 minuty z każdej strony.

8

Gorące racuchy oprósz cynamonem i mielonymi orzechami. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Lukášová
16. marca 2024

Są rewelacyjne, nic nie zmieniamy dokładnie według przepisu i są pięknie puszyste 😊

Tłumaczenie automatyczne

rg5btyrm6n@privaterelay.appleid.com
06. stycznia 2024

Michaela Dvorská
07. września 2023

Ciasto bardzo dobrze się sprawdziło. Zrobiłam dokładnie według przepisu i w sam raz na naleśniki, ani grube, ani cienkie. Ale nie mogłam owinąć go w orzechy, więc użyłam ich do posypania. W smaku również bardzo dobre, choć niezbyt słodkie, ale da się to dopracować na talerzu. Spodobały mi się nawet bez przypraw 😊

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1088387
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu