Racuchy miodowe z cynamonem
- 10 min.
- 16 min.
- Łatwe
- 12 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 157 Kcal
- 5 g białek
- 6 g tłuszczów
- 19 g węglowodanów
Składniki
- 300 ml mleka migdałowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2× jajko
- 2 łyżki miodu
- 20 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej gładkiej
- 80 g mąki kukurydzianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 50 g orzechów włoskich (drobno zmiel)
- 1 łyżka mielonego cynamonu
- sól
Etykiety
Sposób przygotowania
Ubij na pianę mokre składniki: mleko migdałowe, ekstrakt waniliowy, jajka, miód i rozpuszczony olej kokosowy.
W drugim naczyniu wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól.
Połącz suche i mokre składniki.
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię teflonową.
Nabieraj ciasto chochlą i ostrożnie wlewaj je na patelnię, formując niewielkie racuszki.
Powinno wyjść ok. 12 sztuk.
Smaż każdego racucha przez 1–2 minuty z każdej strony.
Gorące racuchy oprósz cynamonem i mielonymi orzechami. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
Są rewelacyjne, nic nie zmieniamy dokładnie według przepisu i są pięknie puszyste 😊
Tłumaczenie automatyczne