Pasta z sardynek
- 10 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Dziś obejdzie się bez eksperymentów, stawiamy na sprawdzoną klasykę: sardynki, twaróg, jajka, dymka i sok z cytryny w kilka chwil zamienisz w smaczną pastę do pieczywa.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 187 Kcal
- 21,6 g białek
- 10,3 g tłuszczów
- 2 g węglowodanów
Składniki
6 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, doprowadź do wrzenia i ugotuj je na twardo (8–10 minut na średnim ogniu). Ugotowane jajka pozostaw do ostygnięcia, a następnie obierz.
2
Dymkę oczyść i posiekaj. Jajka pokrój w kostkę.
3
Dymkę, twaróg, odcedzone sardynki i sok z cytryny umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
4
Wymieszaj pastę z pokrojonymi jajkami i dopraw ją do smaku solą i pieprzem.
5
Przechowuj w lodówce (w szczelnie zamkniętym naczyniu) i spożyj w ciągu 1 dnia.
Nasza rada
Udekoruj pastę plasterkami dymki.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Szybki numerek! Bardzo smaczny przepis, cytryna nadaje mu świeży smak.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe rozprzestrzenianie się!
Tłumaczenie automatyczne
To połączenie to świetny pomysł! Będę dużo kombinować.
Tłumaczenie automatyczne