Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Ubij na pianę jajka i mleko migdałowe.
W drugim naczyniu wymieszaj oba rodzaje mąki i mak. Stopniowo dodawaj masę jajeczną i mieszaj.
Rozpuść olej kokosowy na patelni nieprzywierającej.
Porcje ciasta wlewaj chochlą na patelnię i smaż na średnim ogniu przez około minutę z każdej strony.
W ten sposób usmaż wszystkie naleśniki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Należy dodać mniej mleka, aby ciasto było dostatecznie gęste. Trzeba smażyć małe placuszki na małym ogniu aby się nie porwały. W smaku fajne
Naleśniki są dobre nawet bez miodu, tylko się rwą, zrobiłam ok 16 naleśników.
Tłumaczenie automatyczne