Naleśniki z mąki kukurydzianej
- 20 min.
- 60 min.
- Łatwe
- 10 sztuki
Oto naleśniki, które nie zawierają glutenu ani laktozy. Serio?! Tak! Składniki są wprawdzie trochę bardziej wyrafinowane niż w przypadku zwykłych naleśników, ale warto się wysilić. Są lekkostrawne, puszyste, sycące, ale nie ciężkie. Idealne na podwieczorek lub leniwy niedzielny brunch.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 120 Kcal
- 4 g białek
- 4 g tłuszczów
- 19 g węglowodanów
Składniki
10 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Ubij w mleku jajka i białka.
2
Wymieszaj obie mąki ze szczyptą soli.
3
Dodaj do jajek suche składniki.
4
Dosłodź do smaku stewią i odstaw na 10 minut.
5
Rozgrzej na patelni olej kokosowy i wlewaj na nią porcje ciasta.
6
Smaż naleśniki na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony, aż pojawią się pęcherzyki.
7
Podawaj z owocami, twarogiem lub domowym dżemem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👌
Tłumaczenie automatyczne
Nie słodziłem. Jedliśmy je w soli z jajecznicą i warzywami. Wspaniały
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczne :)
Tłumaczenie automatyczne