![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W salaterce dokładnie wymieszaj mąkę gryczaną i orkiszową, jajka, mleko i szczyptę soli. Ciasto odstaw na 10 minut.
W międzyczasie przygotuj farsz: umyj jabłka, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę.
Na patelni nieprzywierającej rozgrzej 2 łyżki masła, dodaj pokrojone jabłka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj miód i cynamon, wymieszaj.
Rozgrzej drugą patelnię nieprzywierającą i przystaw sobie naczynie z ciastem. Na średnim ogniu smaż cienkie naleśniki (ok. 1 minutę z jednej strony). Ciasta powinno wystarczyć na ok. 10 sztuk.
Na gotowe naleśniki nałóż farsz jabłkowy, zwiń i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis 🙂
Tłumaczenie automatyczne
Wow! Naleśniki są wręcz luksusowe! Zaskoczyła mnie konsystencja ciasta, jest naprawdę rzadkie, ale naleśniki wyszły rewelacyjnie.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały.
Tłumaczenie automatyczne