SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Zagotuj w garnku 500 ml wody. Usuń zdrewniałe końcówki szparagów, w razie potrzeby je obierz. Blanszuj przez 3 minuty we wrzącej wodzie.

2

Odcedź i odstaw.

3

W drugim naczyniu ubij trzepaczką 5 jajek z mlekiem i solą.

4

Do masy jajecznej dodaj szynkę pokrojoną w cienkie paseczki, utartą mozzarellę i mąkę orkiszową. Pokrój szparagi na kawałki o długości ok. 1 cm i wrzuć je do ciasta.

5

Wysmaruj formę do muffinek masłem lub innym tłuszczem.

6

Podziel ciasto na porcje i wstaw do rozgrzanego piekarnika.

7

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170°C. Gotowe babeczki będą miały złotą chrupiącą skórkę.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Radka Fuksová
26. kwietnia 2023

To nie jest bardzo aromatyczne. Warto dodać np. szczypiorek lub tymianek. Mógłbym z łatwością wziąć więcej szparagów. Zostały mi jeszcze bakłażany w domu. Nie był też zły w kościach. Więc też nie byłbym przeciwny wersji z bakłażanem.

Tłumaczenie automatyczne

Barbora Koníčková
30. kwietnia 2022

Smak ogólnie niewyraźny, lekko słony. Lepiej by było pominąć mąkę, smakowałyby lepiej.

Tłumaczenie automatyczne

Zuzak07
01. czerwca 2021

doskonały, giętki

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu