
Jemy zdrowo i smacznie

Kuskus zalej 400 ml wrzątku, przykryj i pozostaw do napęcznienia na 5-10 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
W międzyczasie zalej wrzątkiem suszone morele i rodzynki. Poczekaj około 10 minut, aż napęcznieją. Morele możesz następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Wymieszaj śmietanę sojową i syrop z agawy.
Gotowany kuskus wymieszaj z morelami, rodzynkami, orzechami laskowymi, kokosem i cynamonem.
Na koniec polej sałatkę śmietaną sojową z syropem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Lubię kuskus, jego słodka wersja też jest doskonała
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Rewelacyjne, polecam może wystarczy dodać trochę więcej suszonych moreli :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetne na śniadanie, chociaż zrobiłem własną wersję. Kuskus pełnoziarnisty ze śliwkami, figami i orzechami pekan zamiast orzechów laskowych. Użyłem cykorii zamiast syropu z agawy.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego