
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Fasolę namocz na noc, żeby zmiękła.
Następnego dnia fasolę przepłucz, namocz w świeżej wodzie, zagotuj i gotuj do miękkości przez 15 minut na małym ogniu.
W drugim garnku zagotuj wodę, wrzuć nieobrane ziemniaki, przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 15 minut na średnim ogniu.
Ugotowaną fasolę odcedź, umieść w naczyniu i zblenduj na gładką masę blenderem ręcznym.
Ugotowane ziemniaki pozostaw do wystygnięcia, a następnie obierz je i utrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Starte ziemniaki dodaj do fasoli i wymieszaj z mąką, jajkiem, drobno posiekaną natką pietruszki, przyprawami, solą i pieprzem.
Mokrymi rękami formuj z masy kotleciki. Na patelni rozgrzej olej i smaż je z obu stron na złoto na średnim ogniu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mieszanka jest trochę bardziej płynna, ale smakuje super.😁
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, wszyscy w domu się lizali i pytali kiedy to powtórzymy😄
Tłumaczenie automatyczne
5