SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 666 Kcal
  • 39 g białek
  • 27,7 g tłuszczów
  • 57,8 g węglowodanów

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji

Składniki

2 porcji

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Soczewicę namocz w zimnej wodzie na 2 godziny. Następnie odcedź, zalej świeżą wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj do miękkości przez 15 minut na wolnym ogniu. Nadmiar wody wylej, a odcedzoną soczewicę pozostaw do ostygnięcia.

2

Jajka zalej zimną wodą i gotuj na średnim ogniu przez 6–10 minut, w zależności od tego, czy wolisz je na twardo, czy półmiękko.

3

Soczewicę dopraw do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym i tymiankiem.

4

Cebulę pokrój w plasterki, czosnek drobno posiekaj. Połam fasolkę na kawałki.

5

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na średnim ogniu cebulkę z czosnkiem, a następnie dodaj fasolkę. Zdejmij z ognia, dodaj szpinak i wymieszaj. Warzywa wymieszaj z soczewicą.

6

Gotowane jajka obierz, pokrój na cząstki i udekoruj nimi gotową sałatkę. Posyp świeżym tymiankiem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

v26x4xkprbprivaterelayappleidcom
15. lipca 2023

🙏🏻

Tłumaczenie automatyczne

Iva Novosádová
10. marca 2023

doskonały

Tłumaczenie automatyczne

Veronika Kolářová
19. czerwca 2022

Dobry

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu