SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kaszę gryczaną przepłucz pod zimną bieżącą wodą.

2

Przesyp ją do garnka i zalej zimną wodą, tak by sięgała ona ok. 2,5 cm nad powierzchnię ziaren. Posól połową łyżeczki soli i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10–15 minut. Następnie przykryj i odstaw na 5 minut.

3

Tempeh, paprykę i pomidorki pokrój w kostkę. Posiekaj natkę pietruszki. Wymieszaj wszystko z ugotowaną kaszą, majerankiem, oliwą i sokiem z cytryny.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Sałatkę podawaj na ciepło albo pozostaw do schłodzenia w lodówce.

Nasza rada
Gotową sałatkę możesz udekorować kilkoma gałązkami świeżego majeranku i listkami pietruszki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

jakubzveci@gmail.com
15. listopada 2022

Nikol .
29. września 2022

ocen_1177052
Lada Procházková
11. maja 2022

Bardzo dobrze, zamiast natki pietruszki posypałam szczypiorkiem i odrobiną rukoli. Idealny lunch do pracy

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu