
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Kaszę gryczaną przepłucz pod zimną bieżącą wodą.
Przesyp ją do garnka i zalej zimną wodą, tak by sięgała ona ok. 2,5 cm nad powierzchnię ziaren. Posól połową łyżeczki soli i gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10–15 minut. Następnie przykryj i odstaw na 5 minut.
Tempeh, paprykę i pomidorki pokrój w kostkę. Posiekaj natkę pietruszki. Wymieszaj wszystko z ugotowaną kaszą, majerankiem, oliwą i sokiem z cytryny.
Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę podawaj na ciepło albo pozostaw do schłodzenia w lodówce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobrze, zamiast natki pietruszki posypałam szczypiorkiem i odrobiną rukoli. Idealny lunch do pracy
Tłumaczenie automatyczne