SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Kaszę zalej wrzątkiem, posól płaską łyżeczką soli i gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu. Przykryj na kolejnych 5 minut, a następnie spulchnij widelcem i pozostaw do ostygnięcia.

2

Bakłażana pokrój w kostkę.

3

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojone warzywo. Następnie dodaj je do kaszy.

4

Suszone pomidory i pomidorki koktajlowe pokrój w kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą, dodaj rukolę i jeszcze raz wymieszaj.

5

Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie dodaj trochę oliwy.

6

Podawaj na ciepło albo pozostaw do schłodzenia w lodówce.

Nasza rada
Gotową sałatkę możesz udekorować kilkoma czarnymi oliwkami i listkami pietruszki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Šéňa
10. listopada 2023

Doskonała sałatka. Dodałam też ząbek czosnku i na koniec posypałam Grana Padano Wielka dobroć

Tłumaczenie automatyczne

Iveta Drabiščáková
08. lipca 2023

Smakowało dobrze, trochę zmieniłam składniki, bo nie miałam wszystkiego zgodnie z przepisem, ale i tak dobre 👍

Tłumaczenie automatyczne

Magdalena Šámalová
05. czerwca 2023

Dodałam kozi ser i zielone oliwki i było pyszne

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1204823
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu