![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Kaszę zalej wrzątkiem, posól płaską łyżeczką soli i gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu. Przykryj na kolejnych 5 minut, a następnie spulchnij widelcem i pozostaw do ostygnięcia.
Bakłażana pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojone warzywo. Następnie dodaj je do kaszy.
Suszone pomidory i pomidorki koktajlowe pokrój w kostkę, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z kaszą, dodaj rukolę i jeszcze raz wymieszaj.
Sałatkę dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie dodaj trochę oliwy.
Podawaj na ciepło albo pozostaw do schłodzenia w lodówce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonała sałatka. Dodałam też ząbek czosnku i na koniec posypałam Grana Padano Wielka dobroć
Tłumaczenie automatyczne
Smakowało dobrze, trochę zmieniłam składniki, bo nie miałam wszystkiego zgodnie z przepisem, ale i tak dobre 👍
Tłumaczenie automatyczne