SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Zetrzyj* cukinię na tarce o grubych oczkach, posól i umieść w sitku, aby usunąć nadmiar soku. Cebulę pokrój w cienkie plasterki.

2

Na wolnym ogniu rozgrzej olej, wrzuć cebulę i 3 łyżki cukru. Skarmelizuj cebulę. Potrwa to ok. 5–8 minut.

3

Do cebuli dodaj kminek i odsączoną cukinię. Zwiększ ogień i smaż cukinię przez ok. 3 minuty, mieszając.

4

Wymieszaj skrobię z 100 ml wody i 3 łyżkami octu. Podlej nią cukinię i duś przez kolejne 2–3 minuty. Dopraw do smaku solą, octem i cukrem.

5

*Jeżeli cukinie są duże i mają już nasiona, usuń je łyżką przed utarciem warzyw.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu