
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Zetrzyj* cukinię na tarce o grubych oczkach, posól i umieść w sitku, aby usunąć nadmiar soku. Cebulę pokrój w cienkie plasterki.
Na wolnym ogniu rozgrzej olej, wrzuć cebulę i 3 łyżki cukru. Skarmelizuj cebulę. Potrwa to ok. 5–8 minut.
Do cebuli dodaj kminek i odsączoną cukinię. Zwiększ ogień i smaż cukinię przez ok. 3 minuty, mieszając.
Wymieszaj skrobię z 100 ml wody i 3 łyżkami octu. Podlej nią cukinię i duś przez kolejne 2–3 minuty. Dopraw do smaku solą, octem i cukrem.
*Jeżeli cukinie są duże i mają już nasiona, usuń je łyżką przed utarciem warzyw.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest pyszne!
Tłumaczenie automatyczne
Podobało mi się, było dobrze
Tłumaczenie automatyczne