SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 200°C i przygotuj małą patelnię żaroodporną.

2

Rozgrzej oliwę i podsmaż na mocnym ogniu pierś z kurczaka (1–2 minuty z każdej strony).

3

Wstaw patelnię z podsmażonym mięsem do piekarnika i piecz przez 10–15 minut w temperaturze 190–200°C. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut do ostygnięcia i pokrój w cienkie plasterki.

4

Pokrój cebulę, oliwki i pomidory w cienkie plasterki. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ułóż tortille jedną na drugiej i natnij je ostrym nożem od brzegu do środka. Uwaga: nie rozcinaj ich zupełnie, zatrzymaj się na środku!

5

Włóż nadzienie: na jednej ćwiartce placka ułóż mięso, połowę sera i pomidora. Na drugiej utartą marchewkę. Drugą połowę placka posmaruj musztardą. Na trzeciej ćwiartce (posmarowanej) ułóż cebulę. Na czwartej oliwki. Teraz przykryj połowę tortilli drugą połową i złóż. W ten sam sposób przygotuj wszystkie placki.

6

Podpiecz gotowe tortille na suchej patelni (1–2 minuty z każdej strony na średnim ogniu). Powinny być chrupkie i zarumienione. Podawaj na ciepło.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Rowena
29. marca 2024

Nela Švadlenková
26. kwietnia 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu