SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 234 Kcal
  • 14 g białek
  • 10 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Quinoę co najmniej 2 razy opłucz w zimnej wodzie i ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Buraczki, łososia i ogórka pokrój w paski o jednakowej długości.

3

Ugotowaną quinoę pozostaw do ostygnięcia, a następnie wymieszaj z serkiem śmietankowym i szczyptą soli. Na blacie kuchennym przygotuj matę do sushi. Ułóż na niej nori, błyszczącą stroną w dół. Na ⅞ długości arkusza rozsmaruj warstwę quinoi o grubości około 3 mm. Quinoę ubij i wygładź za pomocą łyżki.

4

Ułóż na arkuszu paseczek łososia, buraczka i ogórka. Zwijanie rozpocznij od strony, na której znajduje się łosoś, buraczek i ogórek, w kierunku strony bez nadzienia.

5

Zwijając, lekko przyciskaj zawartość od góry, żeby rulonik dobrze się trzymał. Żeby go skleić, przejedź po miejscu sklejenia wilgotną dłonią. W identyczny sposób zwiń pozostałe trzy arkusze. Ruloniki pokrój następnie ostrym nożem na kawałki o szerokości około 2 cm.

Nasza rada
Jeżeli nie masz do dyspozycji świeżego surowego łososia, lepiej użyj wędzonego.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

lucie kukralova
11. lutego 2022

Niestety buraki w przepisie wcale nie są dobre i wszystko jest przytłaczające. Filadelfia jest całkowicie rozrzucona, a bułki są złe

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1114425
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu