
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Dymkę, miętę i natkę pietruszki grubo posiekaj. Selera pokrój w drobną kostkę. Ostrożnie wydłub nasiona granatu. Marchewkę potnij na cieniutkie plasterki obieraczką do warzyw albo pokrój nożem w kosteczkę.
Kuskus zalej 400 ml wrzątku, przykryj i pozostaw do napęcznienia na 5-10 minut (zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
W międzyczasie upraż na suchej patelni płatki migdałowe (wystarczy 5 minut na wolnym ogniu).
Ugotowany kuskus wymieszaj z siekaną cebulką, miętą, natką pietruszki, selerem, marchewką, granatem i prażonymi płatkami migdałowymi.
Na koniec dodaj sok z 1 cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek. Posól do smaku i dokładnie wymieszaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Uwielbiam kuskus z granatem. Ta sałatka jest całkiem dobra, tylko trochę wytrawna. Zrobiłam dokładnie według przepisu i muszę przyznać, że zdobycie tylu świeżych ziół było pewnym problemem. Następnym razem pokroiłem marchewki na kółka lub półkoła, bo tak jeść nie było łatwo. Poza tym, ale w smaku całkiem nieźle.
Tłumaczenie automatyczne