
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Liście szpinaku umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Pierś z kurczaka opłucz, osusz i lekko ubij tłuczkiem, żeby plastry mięsa miały równomierną grubość. Następnie wymieszaj 1 łyżkę oliwy, wędzoną paprykę, mieloną kolendrę, sól i pieprz. Polej mięso marynatą, dokładnie wymieszaj i wstaw na chwilę do lodówki.
W międzyczasie przygotuj farsz ze szpinaku. Na patelni rozgrzej
1 łyżkę oliwy, dodaj posiekaną cebulę i smaż ją przez 1–2 minuty na średnim ogniu aż do zeszklenia.
Następnie dodaj rozgnieciony czosnek i pokrojony szpinak, smaż przez kolejne 3–4 minuty.
Gotowy farsz szpinakowy rozsmaruj równą warstwą na plastrach mięsa i posyp tartym parmezanem.
Plastry zwiń i przekłuj wykałaczką albo zwiąż sznurkiem kuchennym.
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą i usmaż roladki ze wszystkich stron na średnim ogniu (potrwa to ok. 15 minut).
Gotowe roladki polej rozpuszczonym klarowanym masłem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zamiast parmezanu użyłam mozzarelli i upiekłam danie w piekarniku. Świetnie. 😋
Tłumaczenie automatyczne
bardzo smaczne
Tłumaczenie automatyczne