
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Suszone drożdże, cukier i mleko wymieszaj w kubeczku i odstaw na 15 minut, aby powstał zaczyn.
W dużej misce wymieszaj oba rodzaje mąki, sól, oregano, bazylię, czosnek i 2 łyżeczki oliwy. Dolej trochę soku z buraczków, żeby zabarwić ciasto.
Do suchych składników wlej zaczyn i wymieszaj. Wyrabiaj przez co najmniej 10 minut.
Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na co najmniej na 1,5 godziny.
W międzyczasie przygotuj sos: na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i na wolnym ogniupodsmaż cebulę. Dodaj przecier i pomidory z puszki, dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu.
Duś na wolnym ogniu przez ok. 10 minut, a następnie dopraw do smaku płatkami drożdżowymi. Zdejmij z ognia.
Rozgrzej piekarnik do 250°C, pokryj blachę papierem do pieczenia.
Podziel wyrośnięte ciasto na 4 części.
Każdą część rozwałkuj na okrągły placek, przełóż go na blachę, posmaruj sosem i ułóż na nim pokrojone buraczki.
Piecz przez 10–15 minut w 190–200°C, następnie posyp pokruszoną fetą, orzechami i świeżą bazylią. Podawaj. W ten sam sposób przygotuj i upiecz resztę ciasta.
*Jeżeli używasz gotowanych buraczków ze sklepu, wykorzystaj sok znajdujący się w woreczku. Jeżeli go nie ma, zblenduj kawałeczek buraczka z odrobiną wody i wykorzystaj go jako barwnik do ciasta.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👍
Tłumaczenie automatyczne
TYLKO JEDEN Z NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW TUTAJ
Tłumaczenie automatyczne