
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 195–200°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.
Umyj pstrąga, osusz go ręcznikiem, posyp pieprzem i solą. Do każdej wypatroszonej ryby włóż 2 cienkie plasterki cytryny i łyżeczkę drobno posiekanej natki.
Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oliwy i 30 g masła. Ostrożnie ułóż ryby na rozgrzanym tłuszczu i smaż z po 3–4 minuty z każdej strony na średnim ogniu.
Podsmażone ryby przełóż na blachę pokrytą papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 195–200 °C. Piecz przez 10–12 minut.
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami