Potrawka z kurczaka z kurkumą i mlekiem kokosowym
- 15 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 384 Kcal
- 26 g białek
- 26 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka pokrój w paseczki. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Czosnek rozgnieć na prasce.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy, dodaj posiekaną cebulę i podsmażaj przez 2 minuty na średnim ogniu. Dodaj kalafiora i pokrojoną marchewkę, podsmażaj przez 5 minut.
Następnie dorzuć czosnek, kurkumę i mieszankę curry. Podlej bulionem warzywnym. Przykryj patelnię i duś przez ok. 10 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie przygotuj sobie drugą patelnię, rozgrzej na niej 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodaj pokrojoną pierś z kurczaka i podsmażaj ją przez 10 minut na średnim ogniu.
Podsmażone mięso dodaj do warzyw, podlej mlekiem kokosowym, dodaj fasolkę szparagową i duś na średnim ogniu przez kolejnych 5-10 minut.
Gotową potrawkę podziel na 4 porcje, dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne smaki. Jest gotowe szybko
Tłumaczenie automatyczne