

Potrawka z kurczaka i kalafiora w mleku kokosowym
10 min.
25 min.
Średnie
2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 450 Kcal
- 30 g białek
- 27 g tłuszczów
- 20 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Połowę kalafiora podziel na różyczki, drugą połowę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na patelni na 2 łyżkach oliwy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez kilka sekund.
Następnie dodaj mięso z kurczaka pokrojone w paski i duś na wolnym ogniu.
Wsyp utartego kalafiora, podlej bulionem i duś pod pokrywką.
Kiedy bulion się wchłonie, sprawdź, czy kalafior się ugotował. Jeżeli nie, dolej wody i duś jeszcze przez chwilę.
Do zawartości patelni dorzuć różyczki kalafiora, dopraw kurkumą i przyprawą curry. Zalej mlekiem kokosowym.
Gotuj jeszcze przez 10 minut, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z gotowanym ryżem lub chlebkami naan.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały! Na pewno jeszcze kiedyś zrobię. :)
Tłumaczenie automatyczne
Przepis miło mnie zaskoczył, na pewno go powtórzę 👍🏻
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały przepis. Zrobiłam z podwójnej porcji i ostatecznie wyszło 6 porcji, które i tak były dość duże. Wyszło nam 500 kcal i 530 g na porcję. Więc dla mnie to totalna masakra, ale nie chcieliśmy schodzić z kalorii.
Tłumaczenie automatyczne