
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Połowę kalafiora podziel na różyczki, drugą połowę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją na patelni na 2 łyżkach oliwy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze przez kilka sekund.
Następnie dodaj mięso z kurczaka pokrojone w paski i duś na wolnym ogniu.
Wsyp utartego kalafiora, podlej bulionem i duś pod pokrywką.
Kiedy bulion się wchłonie, sprawdź, czy kalafior się ugotował. Jeżeli nie, dolej wody i duś jeszcze przez chwilę.
Do zawartości patelni dorzuć różyczki kalafiora, dopraw kurkumą i przyprawą curry. Zalej mlekiem kokosowym.
Gotuj jeszcze przez 10 minut, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z gotowanym ryżem lub chlebkami naan.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
Myślałam, że jest dość cienkie, spokojnie można zetrzeć więcej kalafiora, wycisnęłam też więcej czosnku i na koniec posypałam mielonym chilli, ale lubię mocne smaki, przepis jest znakomity i bardzo mi smakowało, na pewno zrobię jeszcze raz :))
Tłumaczenie automatyczne
bardzo smaczny przepis..
Tłumaczenie automatyczne