![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, posól i pozostaw na ok. 10 minut, aby puściła sok.
Następnie wyciśnij masę na sitku, wylej nadmiar wody i przesyp cukinię do miski.
Dodaj płatki owsiane, mąkę orkiszową, drobno pokrojoną szalotkę, jajka, drobno posiekane oliwki, oliwę i suszoną bazylię. Wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj placuszki o średnicy ok. 8 cm i ułóż je na przygotowanej blasze.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170°C.
Gotowe placuszki podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały
Tłumaczenie automatyczne