SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 120 Kcal
  • 5 g białek
  • 6 g tłuszczów
  • 12 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

12 sztuki

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.

2

Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, posól i pozostaw na ok. 10 minut, aby puściła sok.

3

Następnie wyciśnij masę na sitku, wylej nadmiar wody i przesyp cukinię do miski.

4

Dodaj płatki owsiane, mąkę orkiszową, drobno pokrojoną szalotkę, jajka, drobno posiekane oliwki, oliwę i suszoną bazylię. Wymieszaj.

5

Z powstałej masy uformuj placuszki o średnicy ok. 8 cm i ułóż je na przygotowanej blasze.

6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170°C.

7

Gotowe placuszki podawaj od razu.

Nasza rada
Podawaj z dipem z kwaśnej śmietany i świeżych ziół.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Kotásková
06. sierpnia 2023

Thomas1
05. sierpnia 2023

Jana Miklosova
10. lipca 2023

doskonały

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu