
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, posól i pozostaw na ok. 10 minut, aby puściła sok.
Następnie wyciśnij masę na sitku, wylej nadmiar wody i przesyp cukinię do miski.
Dodaj płatki owsiane, mąkę orkiszową, drobno pokrojoną szalotkę, jajka, drobno posiekane oliwki, oliwę i suszoną bazylię. Wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj placuszki o średnicy ok. 8 cm i ułóż je na przygotowanej blasze.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170°C.
Gotowe placuszki podawaj od razu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały
Tłumaczenie automatyczne