
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Umyj, oczyść i osusz pierś z kurczaka. Pokrój ją w centymetrową kostkę.
Umyj papryki i grubo je posiekaj. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie plasterki. Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę lub zetrzyj na tarce.
Weź patelnię i rozgrzej na dużym ogniu 3 łyżki oliwy. Wrzuć na mocno rozgrzaną oliwę pokrojonego kurczaka i smaż przez 3–4 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając.
Następnie dodaj pokrojoną cebulę, posiekaną paprykę, utarty czosnek, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól i pieprz. Smaż na dużym ogniu przez kolejne 2–3 minuty, ciągle mieszając.
Zmniejsz ogień. Dodaj pomidory z puszki, 2 łyżki soku z cytryny, 70 ml wody, 2 łyżki sosu sojowego, mielone chili i mieloną słodką paprykę. Wymieszaj i duś do miękkości przez 6–7 minut.
Podziel na 4 porcje i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre i smaczne, ja podałam z ryżem 👍
Tłumaczenie automatyczne
👍🏻
Tłumaczenie automatyczne
Doskonale
Tłumaczenie automatyczne