
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Blachę pokryj papierem do pieczenia.
Kalafiora podziel na różyczki i umyj.
Ułóż kalafiora na blasze, dopraw solą, pieprzem i oliwą.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 190–200°C przez 30-35 minut.
W międzyczasie przygotuj sos. Do salaterki wlej tahini, dodaj czosnek, sok z limonki i twaróg. Dopraw do smaku solą i pieprzem albo dodaj trochę wody, aby uzyskać lepszą konsystencję. Dokładnie wymieszaj.
Upieczonego kalafiora posyp słonecznikiem i podawaj z sosem tahini.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Do sosu dodałam dodatkowo mieloną kolendrę.
Tłumaczenie automatyczne