
Jemy zdrowo i smacznie

Pierś z kurczaka umyj i pokrój w paseczki.
W jednej misce wymieszaj jogurt, kurkumę i sól. Połam palcami płatki kukurydziane i umieść je w drugiej misce.
Paski mięsa włóż do zalewy z jogurtu i wymieszaj tak, aby całkowicie się nią pokryły.
Następnie każdy kawałek panieruj w płatkach kukurydzianych i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180–190°C.
Przed podaniem sprawdź, czy mięso upiekło się w całości.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Polecam marynowanie kurczaka w mieszance jogurtowej przez kilka godzin wcześniej, aby smak przypraw lepiej się wyróżniał. I używaj najtańszych płatków kukurydzianych, ja użyłem trochę "lepszych" i paski miały taki słodki posmak, chyba od płatków kukurydzianych
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
super, właśnie smażyłam na tłuszczu.
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Może być 😉
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego