![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w paseczki.
W jednej misce wymieszaj jogurt, kurkumę i sól. Połam palcami płatki kukurydziane i umieść je w drugiej misce.
Paski mięsa włóż do zalewy z jogurtu i wymieszaj tak, aby całkowicie się nią pokryły.
Następnie każdy kawałek panieruj w płatkach kukurydzianych i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180–190°C.
Przed podaniem sprawdź, czy mięso upiekło się w całości.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Soczyste i lepsze niż zwykłe steki
Tłumaczenie automatyczne
Polecam marynowanie kurczaka w mieszance jogurtowej przez kilka godzin wcześniej, aby smak przypraw lepiej się wyróżniał. I używaj najtańszych płatków kukurydzianych, ja użyłem trochę "lepszych" i paski miały taki słodki posmak, chyba od płatków kukurydzianych
Tłumaczenie automatyczne
super, właśnie smażyłam na tłuszczu.
Tłumaczenie automatyczne