SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 537 Kcal
  • 19 g białek
  • 37 g tłuszczów
  • 32 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2

Batata oczyść, przekrój wzdłuż i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku przez około 1 godzinę.

3

W międzyczasie na patelni rozgrzej olej kokosowy i dodaj jabłko pokrojone w cienkie plasterki. Obsmażaj przez około 2 minuty, a następnie posyp jabłko cynamonem i polej miodem. Smaż przez kolejne 10 minut, a następnie zdejmij z ognia.

4

Na drugiej patelni podpraż na sucho orzechy włoskie. Upieczonego batata wyjmij z piekarnika, otwórz za pomocą dwóch widelców, nafaszeruj jabłkami, posyp orzechami i podawaj z jogurtem greckim.

5

* Bataty, czyli słodkie ziemniaki, uprawia się w tropikalnych rejonach Ameryki. Mają charakterystyczny słodkawy smak i znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Stosuje się je na przykład do słodkich ciast oraz do zup i frytek.

Nasza rada
Batata możesz nafaszerować innymi owocami. Zamiast jabłek użyj gruszek i dodaj ½ łyżeczki kardamonu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu