
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Batata oczyść, przekrój wzdłuż i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku przez około 1 godzinę.
W międzyczasie na patelni rozgrzej olej kokosowy i dodaj jabłko pokrojone w cienkie plasterki. Obsmażaj przez około 2 minuty, a następnie posyp jabłko cynamonem i polej miodem. Smaż przez kolejne 10 minut, a następnie zdejmij z ognia.
Na drugiej patelni podpraż na sucho orzechy włoskie. Upieczonego batata wyjmij z piekarnika, otwórz za pomocą dwóch widelców, nafaszeruj jabłkami, posyp orzechami i podawaj z jogurtem greckim.
* Bataty, czyli słodkie ziemniaki, uprawia się w tropikalnych rejonach Ameryki. Mają charakterystyczny słodkawy smak i znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Stosuje się je na przykład do słodkich ciast oraz do zup i frytek.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami