SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 537 Kcal
  • 19 g białek
  • 37 g tłuszczów
  • 32 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

2 porcji

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2

Batata oczyść, przekrój wzdłuż i umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku przez około 1 godzinę.

3

W międzyczasie na patelni rozgrzej olej kokosowy i dodaj jabłko pokrojone w cienkie plasterki. Obsmażaj przez około 2 minuty, a następnie posyp jabłko cynamonem i polej miodem. Smaż przez kolejne 10 minut, a następnie zdejmij z ognia.

4

Na drugiej patelni podpraż na sucho orzechy włoskie. Upieczonego batata wyjmij z piekarnika, otwórz za pomocą dwóch widelców, nafaszeruj jabłkami, posyp orzechami i podawaj z jogurtem greckim.

5

* Bataty, czyli słodkie ziemniaki, uprawia się w tropikalnych rejonach Ameryki. Mają charakterystyczny słodkawy smak i znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. Stosuje się je na przykład do słodkich ciast oraz do zup i frytek.

Nasza rada
Batata możesz nafaszerować innymi owocami. Zamiast jabłek użyj gruszek i dodaj ½ łyżeczki kardamonu.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Kateřina Trojanovà
13. czerwca 2024

LuciaV
30. listopada 2023

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu