Pieczona faszerowana papryka
- 30 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Papryka to niesamowicie uniwersalne warzywo. Jeżeli masz w domu kilka ładnych, dużych sztuk i nie wiesz, co z nimi zrobić, upiecz faszerowaną paprykę. To kolorowe danie rozchmurzy Cię w jesienny wieczór.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 410 Kcal
- 10 g białek
- 16 g tłuszczów
- 58 g węglowodanów
Składniki
4 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do wody dodaj sól i kurkumę.
2
Umyj paprykę, usuń z każdej górną część z łodygą i wydrąż gniazda nasienne.
3
Umyj cukinię i pieczarki, a następnie pokrój je w cienkie paseczki.
4
Drobno posiekaj szalotkę, wrzuć ją na rozgrzany olej rzepakowy. Dodaj pokrojone warzywa i podsmaż je. Na sam koniec dodaj ugotowany ryż.
5
Napełnij papryki farszem i wstaw je do piekarnika. Piecz przez ok. 20–25 minut w temperaturze 180–190°C.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
bardzo nam się podobało
Tłumaczenie automatyczne
Mega pyszne zamieniłam ryż na kasze pęczak i jak widać zamiast cukini do środa dałam papryke :)
To było bardzo smaczne. Dodałem pomidory i starty ser + kuskus zamiast ryżu. I zjadłam 2 sztuki na 1 obiad 😀
Tłumaczenie automatyczne