![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Pieczarki oczyść, usuń nóżki. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.
Rozgrzej na patelni oliwę i na średnim ogniu szybko (przez ok. 2 minuty) podsmaż posiekaną cebulkę.
Dodaj odcedzoną kukurydzę i smaż przez 5 minut.
Dopraw do smaku tymiankiem, kurkumą i solą. Następnie zblenduj warzywa na gładkie puree.
Blachę pokryj papierem do pieczenia.
Pieczarki nafaszeruj puree, ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zjedliśmy to z ryżem, było bardzo smaczne.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe
Tłumaczenie automatyczne
Podobało mi się to, ale mistrzowie wydawali mi się surowi. co najmniej 10 minut to za mało dla mojej trąbki 😉
Tłumaczenie automatyczne