SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Pieczarki oczyść, usuń nóżki. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.

3

Rozgrzej na patelni oliwę i na średnim ogniu szybko (przez ok. 2 minuty) podsmaż posiekaną cebulkę.

4

Dodaj odcedzoną kukurydzę i smaż przez 5 minut.

5

Dopraw do smaku tymiankiem, kurkumą i solą. Następnie zblenduj warzywa na gładkie puree.

6

Blachę pokryj papierem do pieczenia.

7

Pieczarki nafaszeruj puree, ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.

Nasza rada
Przed zapieczeniem posyp puree drobno utartym parmezanem. Upieczone grzyby przed podaniem udekoruj grubo posiekaną natką pietruszki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

bollacassandra
10. lutego 2023

Zjedliśmy to z ryżem, było bardzo smaczne.

Tłumaczenie automatyczne

Michal Drajna
17. października 2021

Doskonałe

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1033626
Deni Lajčáková
21. października 2020

Podobało mi się to, ale mistrzowie wydawali mi się surowi. co najmniej 10 minut to za mało dla mojej trąbki 😉

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu