Pieczarki faszerowane puree z kukurydzy
- 15 min.
- 18 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Z pewnością znasz faszerowane pieczarki, ale czy znasz nadzienie z kukurydzy? Wypróbuj, nie pożałujesz!
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 67 Kcal
- 1,9 g białek
- 3,3 g tłuszczów
- 6,3 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Pieczarki oczyść, usuń nóżki. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.
3
Rozgrzej na patelni oliwę i na średnim ogniu szybko (przez ok. 2 minuty) podsmaż posiekaną cebulkę.
4
Dodaj odcedzoną kukurydzę i smaż przez 5 minut.
5
Dopraw do smaku tymiankiem, kurkumą i solą. Następnie zblenduj warzywa na gładkie puree.
6
Blachę pokryj papierem do pieczenia.
7
Pieczarki nafaszeruj puree, ułóż na blasze i wstaw do piekarnika. Piecz przez 10 minut w temperaturze 180°C.
Nasza rada
Przed zapieczeniem posyp puree drobno utartym parmezanem. Upieczone grzyby przed podaniem udekoruj grubo posiekaną natką pietruszki.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre, super pomysł z puree z kukurydzy. Polecam spróbować
Zjedliśmy to z ryżem, było bardzo smaczne.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe
Tłumaczenie automatyczne