SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Zalej grzyby ciepłą wodą i odstaw.

2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach (około 30 minut).

3

W międzyczasie odcedź grzyby z zalewy i podsmaż je na oleju rzepakowym (10 minut). Zdejmij z ognia, dodaj ricottę i tymianek. Odstaw.

4

Odcedź ziemniaki, obierz je i rozgnieć za pomocą tłuczka. Dodaj mąkę, sól i jajko. Wymieszaj i wyrób ciasto.

5

Z części ciasta uformuj rulon, pokrój go na kawałki i lekko przygnieć każdy kawałek widelcem. W ten sposób zużyj całe ciasto.

6

Ugotuj kopytka w osolonym wrzątku. Poznasz, że są gotowe, kiedy zaczną wypływać na powierzchnię.

7

Wymieszaj z sosem z ricotty i grzybów. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

bollacassandra
28. lutego 2023

Edit Farkas
05. października 2022

❤❤❤

Tłumaczenie automatyczne

jknfmhd68sprivaterelayappleidcom
04. października 2022

ocen_1353989
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu