Pełnoziarniste kopytka w sosie grzybowym
- 40 min.
- 40 min.
- Średnie
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 506 Kcal
- 21 g białek
- 12 g tłuszczów
- 71 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Zalej grzyby ciepłą wodą i odstaw.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach (około 30 minut).
W międzyczasie odcedź grzyby z zalewy i podsmaż je na oleju rzepakowym (10 minut). Zdejmij z ognia, dodaj ricottę i tymianek. Odstaw.
Odcedź ziemniaki, obierz je i rozgnieć za pomocą tłuczka. Dodaj mąkę, sól i jajko. Wymieszaj i wyrób ciasto.
Z części ciasta uformuj rulon, pokrój go na kawałki i lekko przygnieć każdy kawałek widelcem. W ten sposób zużyj całe ciasto.
Ugotuj kopytka w osolonym wrzątku. Poznasz, że są gotowe, kiedy zaczną wypływać na powierzchnię.
Wymieszaj z sosem z ricotty i grzybów. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
❤❤❤
Tłumaczenie automatyczne