Paprykarz z kurczaka
- 20 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 359 Kcal
- 25 g białek
- 17 g tłuszczów
- 37 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Ugotuj kaszę jaglaną do miękkości w osolonej wodzie. Potrwa to ok. 10 minut.
Cebulę pokrój w kostkę.
Oprósz udka z kurczaka solą i pieprzem. Podsmaż je na złoty kolor na 2 łyżkach oleju słonecznikowego (4 minuty z każdej strony).
Podsmażone udka wyjmij i odstaw. Na tę samą patelnię (z tłuszczem) wrzuć pokrojoną cebulę.
Podsmaż ją na złoty kolor, posyp słodką papryką, dodaj pomidory i mleko kokosowe. Włóż mięso z powrotem do sosu.
Gotuj przez 20 minut na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wyjmij mięso, porwij je widelcem na kawałki i wrzuć je wraz ze skórką do sosu. Z kości możesz zrobić rosół.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nie było źle, ale z kremem jest lepiej
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, Wahałam się czy dodać pomidory, ale efekt był świetny. Klasyki po prostu nie można się spodziewać, to kurczak à la kurczak na papryce 😉
Tłumaczenie automatyczne
doskonały i szybki przepis
Tłumaczenie automatyczne