Muffinki z tuńczykiem i bazylią
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Jeżeli Twoje dzieci lubią puszyste muffinki, koniecznie naucz się piec je na słono. Mamy dla Ciebie przepis na lekkie i zdrowe muffinki z tuńczykiem i płatkami owsianymi, którymi nie wzgardzą nawet najbardziej wybredni stołownicy.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 185 Kcal
- 14,6 g białek
- 6,5 g tłuszczów
- 16,3 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
W naczyniu ubij jajka, serek wiejski, sól, pieprz i przyprawę curry.
3
Drobno posiekaj cebulę. Tuńczyka odcedź. Cebulę, rybę, mąkę i płatki dodaj do mokrych składników.
4
Dodaj grubo posiekaną bazylię. Wymieszaj.
5
Przygotuj kokilki albo formę do muffinek i napełnij je ciastem aż po brzegi.
6
Muffinki wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 180°C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź patyczkiem, czy są dobrze upieczone.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nasz ulubiony przepis 😋
Tłumaczenie automatyczne
Super, też zabieram do pracy 😉
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacyjny, bardzo smaczny i szybki przepis 😉 Mniam 😋
Tłumaczenie automatyczne