Muffinki z tuńczykiem i bazylią
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Jeżeli Twoje dzieci lubią puszyste muffinki, koniecznie naucz się piec je na słono. Mamy dla Ciebie przepis na lekkie i zdrowe muffinki z tuńczykiem i płatkami owsianymi, którymi nie wzgardzą nawet najbardziej wybredni stołownicy.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 185 Kcal
- 14,6 g białek
- 6,5 g tłuszczów
- 16,3 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
W naczyniu ubij jajka, serek wiejski, sól, pieprz i przyprawę curry.
3
Drobno posiekaj cebulę. Tuńczyka odcedź. Cebulę, rybę, mąkę i płatki dodaj do mokrych składników.
4
Dodaj grubo posiekaną bazylię. Wymieszaj.
5
Przygotuj kokilki albo formę do muffinek i napełnij je ciastem aż po brzegi.
6
Muffinki wstaw do piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 180°C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź patyczkiem, czy są dobrze upieczone.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Robię je regularnie, świetnie nadają się na lunch i na zimno jako przekąska w ciągu dnia. Aby uzyskać idealne wrażenia, pozostaw „poduszki” domku niezmieszane, abyś mógł poczuć zapach większych kawałków sera. Zamiast garści świeżej bazylii dodaję około łyżeczki suszonej.
Tłumaczenie automatyczne
Zamiast twarogu użyłam twarogu. Brakuje mi smaku nawet po podgrzaniu. Ale spodobały się mojej siostrze i jej koleżankom.
Tłumaczenie automatyczne
Nasz ulubiony przepis 😋
Tłumaczenie automatyczne