![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj plasterki marchewki i podsmażaj przez 10–15 minut na małym ogniu, aż marchewka zmięknie.
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekaną szalotkę, fasolę, tuńczyka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5–7 minut. Tuńczyka z fasolą przypraw solą, pieprzem i papryczką chili.
Na koniec dodaj również podsmażoną marchewkę, wymieszaj, podziel na dwie porcje i każdą posyp obficie migdałami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
... doskonałe i szybkie danie, nie miałam płatków migdałowych, więc posypałam odrobiną sera
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie dobrane smaki👌. Doskonały
Tłumaczenie automatyczne