SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 577 Kcal
  • 36 g białek
  • 37 g tłuszczów
  • 20 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na cienkie plasterki.

2

Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj plasterki marchewki i podsmażaj przez 10–15 minut na małym ogniu, aż marchewka zmięknie.

3

W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekaną szalotkę, fasolę, tuńczyka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5–7 minut. Tuńczyka z fasolą przypraw solą, pieprzem i papryczką chili.

4

Na koniec dodaj również podsmażoną marchewkę, wymieszaj, podziel na dwie porcje i każdą posyp obficie migdałami.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolina Skalska
28. stycznia 2023

To było pyszne.

Renáta Sodomková
25. października 2022

dodałem trochę chili

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Nikol Bačovská
28. września 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu