Makaron z marchewki z tuńczykiem i fasolą
- 10 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Szukasz oryginalnych zamienników zbożowego makaronu? Oto makaron z…marchewki, w sosie z tuńczyka. Minimum węglowodanów, mnóstwo białka, witamin i minerałów. No i ten aromat!
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 577 Kcal
- 36 g białek
- 37 g tłuszczów
- 20 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na cienkie plasterki.
2
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj plasterki marchewki i podsmażaj przez 10–15 minut na małym ogniu, aż marchewka zmięknie.
3
W międzyczasie na drugiej patelni rozgrzej drugą łyżkę oliwy, dodaj drobno posiekaną szalotkę, fasolę, tuńczyka i podsmażaj na średnim ogniu przez 5–7 minut. Tuńczyka z fasolą przypraw solą, pieprzem i papryczką chili.
4
Na koniec dodaj również podsmażoną marchewkę, wymieszaj, podziel na dwie porcje i każdą posyp obficie migdałami.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
... doskonałe i szybkie danie, nie miałam płatków migdałowych, więc posypałam odrobiną sera
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie dobrane smaki👌. Doskonały
Tłumaczenie automatyczne