![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź, przepłucz zimną wodą i pozostaw w durszlaku, by nadmiar wody odciekł.
Pokrój mięso w paseczki i wymieszaj je z połową sosu sojowego.
Paprykę, marchewkę i fasolkę pokrój w paseczki, a chili w plasterki.
W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Najpierw usmaż na złoty kolor mięso, a potem dodaj warzywa i smaż je przez kolejnych 5 minut. Powinny one lekko zmięknąć.
Dodaj ugotowany wcześniej makaron ryżowy, podlej resztką sosu sojowego i pozostaw na chwilę na patelni, żeby danie było równomiernie ciepłe. Posyp siekaną kolendrą, sezamem i chili.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
szybko i doskonale
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis♥️
Tłumaczenie automatyczne