
Jemy zdrowo i smacznie

Makaron ryżowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź, przepłucz zimną wodą i pozostaw w durszlaku, by nadmiar wody odciekł.
Pokrój mięso w paseczki i wymieszaj je z połową sosu sojowego.
Paprykę, marchewkę i fasolkę pokrój w paseczki, a chili w plasterki.
W woku lub na patelni z grubym dnem rozgrzej olej. Najpierw usmaż na złoty kolor mięso, a potem dodaj warzywa i smaż je przez kolejnych 5 minut. Powinny one lekko zmięknąć.
Dodaj ugotowany wcześniej makaron ryżowy, podlej resztką sosu sojowego i pozostaw na chwilę na patelni, żeby danie było równomiernie ciepłe. Posyp siekaną kolendrą, sezamem i chili.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
trochę bardziej suche dla mnie. ale smak jest ciekawy!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo szybkie, dobre jedzenie. często robię 😊
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego