SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 433 Kcal
  • 17,5 g białek
  • 20,1 g tłuszczów
  • 43 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.

2

Mniej więcej połowę tartego parmezanu odłóż do podania, a druga połowę zblenduj wraz z pozostałymi składnikami.

3

Rozgrzej patelnię nieprzywierającą. Wlej na nią sos i podgrzewaj go na małym ogniu przez ok. 5 minut.

4

Do sosu wrzuć odcedzony makaron i wymieszaj.

5

Gotowe danie posyp parmezanem i podawaj.

Nasza rada
Makaron możesz posypać łyżką prażonych pestek dyni lub kilkoma listkami bazylii.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Larissa94
24. marca 2023

Było naprawdę pyszne. Na pewno będę częściej gotować!

Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego

Marie Židová
23. marca 2023

Podobało mi się to bardzo

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

SandyJ
14. lutego 2023

Świetny pomysł, po prostu musiałam skosztować sosu. Nie było to dla mnie zbyt smaczne.

Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu