Makaron kukurydziany z kurczakiem i domowym pesto
- 10 min.
- 15 min.
- Średnie
- 4 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 430 Kcal
- 41 g białek
- 13 g tłuszczów
- 37 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Najpierw zrób pesto.
Szpinak przepłucz w zimnej wodzie i umieść w blenderze razem z orzeszkami piniowymi, awokado, czosnkiem, jogurtem i 1 łyżką oliwy.
Zblenduj na gładką masę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka oprósz solą i pieprzem. Podpiecz z obu stron na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Po ok. 15 minutach zdejmij z ognia i pokrój w plastry.
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedź i wymieszaj z pesto.
Podziel na 4 porcje, a na każdej ułóż kilka plastrów piersi kurczaka.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Do pesto dodałam też świeżą kolendrę. Całkiem niezłe, może powinno być trochę bardziej doprawione.
Tłumaczenie automatyczne
doskonale wyważony
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne