SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 97 Kcal
  • 3 g białek
  • 6 g tłuszczów
  • 9 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

25 sztuki

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C, umieść w nim batat wraz ze skórką i piecz do miękkości przez ok. 1 godzinę w temperaturze 170–180°C.

2

W międzyczasie przygotuj quinoę: kilkakrotnie przepłucz ją wrzącą wodą, wsyp do garnka z wodą (dwa razy tyle wody, ile quinoi) i dodaj 1 łyżeczkę soli. Doprowadź do wrzenia. Przykryj garnek pokrywką i gotuj do miękkości (przez ok. 15 minut na wolnym ogniu). Następnie zdejmij garnek z ognia i pozostaw quinoę pod pokrywką przez kolejnych 5-10 minut, aż lekko napęcznieje a woda całkowicie się wpije.

3

Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę drobno posiekaj.

4

Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju słonecznikowego, dodaj czosnek i cebulę, smaż przez 2 minuty na wolnym ogniu.

5

Upieczony batat obierz i rozgnieć widelcem, wymieszaj z kaszą kukurydzianą, ugotowaną quinoą i podsmażoną cebulką z czosnkiem.

6

Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju słonecznikowego. Z masy formuj niewielkie placuszki, panieruj je w sezamie i smaż na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty z każdej strony. Ciasta powinno wystarczyć na 25 kotlecików o średnicy ok. 4-5 cm.

Nasza rada
Kotleciki podawaj z gęstą kwaśną śmietaną i sałatką z roszponki, jabłka, oliwy i soli.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Sofie Vlacihova
03. stycznia 2025

Nie spodziewałem się, że mi się to spodoba, ale było naprawdę, naprawdę dobre😜

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1537711
Samara Tomanová
10. grudnia 2024

U mnie w ogóle się nie sprawdziły, ale wina leży po mojej stronie 😅 smak super, ale konsystencja trochę nie ta jak dla mnie

Tłumaczenie automatyczne

g6vbttg7xfprivaterelayappleidcom
01. listopada 2023

Świetny przepis, bardzo mi się podoba. Dodałam mniej mąki (użyłam mąki TK), tak dla odczucia, trochę się klei, ale wcale nie jest niebezpieczna. Dobrze leży i można go ładnie formować.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu