
Jemy zdrowo i smacznie

Duży garnek napełnij do połowy wodą i doprowadź do wrzenia.
W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i wyrób je.
Panieruj truskawki w cukrze kokosowym, a następnie oklej pojedyncze owoce warstwą ciasta, formując niewielkie kulki.
Knedle wrzuć do garnka z wrzątkiem i poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię (ok. 5 minut).
Olej kokosowy i miód rozpuść w rondelku na wolnym ogniu (ok. 1–2 minut).
Gotowe knedle truskawkowe podziel na 4 talerze, polej rozpuszczonym olejem z miodem, podawaj.
Możesz posypać je również cynamonem albo kakao.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mniam! 😋.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Są doskonałe. Zwykle robię się głodny zaraz po słodkim głównym posiłku, ale nie jadłem go po tym posiłku. Pierogi są gęste i dobrze sycą. Są doskonałe w smaku, nie są zbyt słodkie, a połączenie oleju kokosowego z miodem i cynamonem mile mnie zaskoczyło i bardzo mi się spodobało. Było więcej niż jedna partia, niż się spodziewałem. 👍
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego