SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Duży garnek napełnij do połowy wodą i doprowadź do wrzenia.

2

W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki na ciasto i wyrób je.

3

Panieruj truskawki w cukrze kokosowym, a następnie oklej pojedyncze owoce warstwą ciasta, formując niewielkie kulki.

4

Knedle wrzuć do garnka z wrzątkiem i poczekaj, aż wypłyną na powierzchnię (ok. 5 minut).

5

Olej kokosowy i miód rozpuść w rondelku na wolnym ogniu (ok. 1–2 minut).

6

Gotowe knedle truskawkowe podziel na 4 talerze, polej rozpuszczonym olejem z miodem, podawaj.

7

Możesz posypać je również cynamonem albo kakao.

Nasza rada
Do posypania możesz użyć również pokruszonego twarogu albo kilku posiekanych listków świeżej mięty. Jeżeli chcesz, by knedle były słodsze, posyp je stewią w proszku.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Michaela Faldíková
07. lutego 2024

mniam 👌🏼 Po prostu bardziej dosłodziłam i doprawiłam ciasto

Tłumaczenie automatyczne

Klára Baksová
10. lipca 2023

gabriela-srbkova
08. lipca 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu