Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Wymieszaj mąkę, twaróg, masło, sól i jajka. Wyrób gołymi rękoma zwarte ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Ciasto podziel na 9 kulek podobnej wielkości. Z każdej kulki uformuj placuszek, ułóż na nim morelę i owiń kawałkiem ciasta.
Knedle wrzuć do garnka z wrzątkiem i gotuj przez 8–10 minut.
Gotowe kluski polej rozpuszczonym olejem kokosowym (lub masłem) z miodem i posyp pokruszonym twarogiem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
rewelacja👌🏼👌🏼👌🏼fast food ;)
Tłumaczenie automatyczne
Jak dobrze. 😊
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis, kulki bardzo nam smakowały. Połowę mąki zastąpiłam zwykłą półgrubą, kulki wysmarowałam mieszanką oleju kakaowego, masła migdałowego i odrobiny miodu. Po wyjęciu kostki zastąpiłam wnętrze mahrule kawałkiem świeżego daktyla, posypałam kulki twarogiem grudkowym i posypałam cukrem granulowanym 🫠
Tłumaczenie automatyczne