SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj mąkę, twaróg, masło, sól i jajka. Wyrób gołymi rękoma zwarte ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

2

Ciasto podziel na 9 kulek podobnej wielkości. Z każdej kulki uformuj placuszek, ułóż na nim morelę i owiń kawałkiem ciasta.

3

Knedle wrzuć do garnka z wrzątkiem i gotuj przez 8–10 minut.

4

Gotowe kluski polej rozpuszczonym olejem kokosowym (lub masłem) z miodem i posyp pokruszonym twarogiem.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Terkysek
06. kwietnia 2024

Świetnie, ugotowałam trochę koperku, bo po 10 minutach były jeszcze surowe, ale poza tym wszystko ok :).

Tłumaczenie automatyczne

Barbora Polášková
21. stycznia 2024

Pierogi są wyśmienite, smakują każdemu, zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Do ciasta można dodać także twarożek, a ci, którzy boją się czystej mąki orkiszowej, mogą dodać połowę białej mąki półgrubej, efekt jest świetny. Ciasto jest na tyle plastyczne i nieklejące, że można je szybko pominąć.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1377682
Michaela Froněk Svatošová
27. czerwca 2023

Rewelacyjne pierogi, nie trzeba było nic zmieniać w przepisie, wszystko wyszło idealnie.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1336726
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu