![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
![Knedle owocowe z ciasta migdałowego](https://jz.img0.cz/media/49/16/4916a418-a065-454d-a44e-9fb849e6dbdb.jpg.570x570_q85_crop.jpg)
Knedle owocowe z ciasta migdałowego
10 min.
2 min.
Łatwe
12 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 190 Kcal
- 6 g białek
- 8 g tłuszczów
- 23 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Zblenduj migdały i wymieszaj je z twarogiem, sokiem z cytryny, olejem kokosowym, cynamonem i mąką ryżową.
Ciasto powinno mieć zwartą, lepką konsystencję. Jeżeli jest zbyt twarde, rozrzedź je odrobiną wody.
W zależności od swoich preferencji smakowych, dosłodź ciasto miodem.
Usuń pestki ze śliwek i dokładnie zawiń każdy owoc w ciasto.
Uformuj w sumie 10–12 knedli.
Napełnij średni garnek do połowy wodą i doprowadź ją do wrzenia.
Wrzuć knedle do wrzącej wody. Poznasz, że są gotowe, kiedy zaczną wypływać na powierzchnię.
Podziel knedle na porcje i podawaj z jogurtem, owocami i miodem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
👏🏻
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiłam truskawki z sosem truskawkowym. Są szybkie i dobre😃
Tłumaczenie automatyczne